Als therapeut

MIJN AANPAK


In de eerste plek is er ruim tijd voor veiligheid. Je goed voelen in therapie is number 1 priority en dat vraagt tijd, dat vraagt jouw tempo.  Samen kijken we naar:


  • je copingstijlen: wat heb je nodig in het dagelijks leven?


  • Wat er in je rugzak zit: hoe geef je het woorden en een plek in je geschiedenis? Dit kan op alle mogelijke manieren. Zoals ik zei, het zijn jouw woorden. Je mag me ze vertellen zoals voor jou werkt: in muziek, schrijven, Tik Toks, praten tot dansen.


  • Of er meer nodig is in het verwerken. Ik geloof diep dat trauma niet enkel te verwerken is in praattherapie - we hebben ons lijf en onbewustzijn nodig. Daarvoor zet ik graag in op EMDR en lichaamswerk waar nodig.


De volgorde van die stappen is niet vastgelegd. Ik werk altijd op jouw maat en jouw tempo. 

OPLEIDING 


2012: Toegepaste Psychologie

2018: Praktijkbijscholing dialectische gedragstherapie

2019 - 2020: Opleiding dans- en bewegingstherapie

2022: Opleiding EMDR 


MIJN ERVARING 


Ik heb altijd voor mensen gewerkt. In 2013 startte ik mijn carriere als vrijwilligerscoördinator bij Designers Against Aids waar ik internationale jongeren ondersteunde in het uitwerken van sociale campagnes.


Ik werd gescout door Lokale Politie Antwerpen om daar aan de slag te gaan om de psychologische screenings te begeleiden. Dat deed ik graag, maar mijn ware passie startte in 2019.


In 2019 organiseerde ik in Antwerpen de mars tegen seksueel geweld en werd oprichter van PUNT. vzw, een organisatie die slachtoffers van seksueel geweld ondersteunt. De organisatie staat ruim gekend voor haar expertise. 


Hetzelfde jaar ging ik aan de slag als zelfstandig psychologisch consulent. Ondertussen geef ik al jaren vol liefde therapie. Mijn functie bij PUNT. liet ik achter me, om me volledig te focussen op het begeleiden van mensen én het geven van vormingen in social intelligence.


Social Intelligence is voor mij simpelweg: Elk gedrag heeft een oorsprong, als we daarmee aan de slag gaan, creëren we echte dialogen.

"Ayke gaat geen enkel onderwerp uit de weg, daardoor voel ik me voor het eerst in mijn leven echt gezien en gehoord.Een basisbehoefte die iedereen nodig heeft om zichzelf te kunnen en durven zijn.Ayke heeft een warm hart en is een kei in haar vak! 🍀"

- Nicky

I BELIEVE IN YOU

WIE BEN IK?


Een therapeut kiezen, wat een uitdaging. Toch?  


Ik probeer hier zo kort mogelijk mezelf voor te stellen, maar als je extra vragen hebt - stuur me gerust een mailtje.


Laten we starten bij de basics: Ik ben Ayke Gubbels en ben sinds 2019 aan de slag als zelfstandig psychologisch consulent. 


Als jonge, open-minded en nieuwsgierige vrouw geloof ik sterk in het openen van dialogen. Ik geloof dat elk mens op zijn, haar of hun eigen manier heeft geleerd om met het leven om te gaan en ik leer die manieren graag kennen. Taboe's laat ik daarbij aan de deur staan. 


Pas vanuit die kennis, ga we aan de slag: Waar worstel je mee? Waar komt het vandaan en hoe kunnen we er mee omgaan? 


Dat we dingen meemaken die ons beïnvloeden, is alleen maar een evidentie. Voor sommigen is dat in de vorm van trauma's, anderen spreken eerder over impactvolle gebeurtenissen.  


Jij schrijft hier de regie dus jouw woorden tellen. De enige vraag voor mij is: hoe kan ik je helpen ermee om te gaan?