Seks na trauma

WORKSHOP: SEKS NA TRAUMA

HERSCHRIJF JE SCRIPT

“Mijn seks is stuk” – een aanname die slachtoffers van seksueel geweld goed kennen. Alsof seks niet meer normaal kan zijn als je ooit iets meemaakte en het (opnieuw) in dat taboe-potje gestopt wordt. Deze workshop is er om je te laten ervaren dat je seks niet stuk is, maar net altijd in verandering kan zijn. 


Als overlever, merk je vaak dat het niet meer hetzelfde is: Het kan voelen alsof seks of intimiteit niet meer kan, of juist te veel kan, of dat je verlangens abnormaal zijn.  

Uitspraken die wij regelmatig horen: 


  • “Ik heb het gevoel dat ik met mijn partner die ik doodgraag zie geen seks meer kan hebben, maar dat het met losse andere contacten wel kan” 
  • “Ik krimp in elkaar als ik word aangeraakt” 
  • “Ik word opgewonden als ik scenes zie op tv die met seksueel geweld te maken hebben” 
  • “Ik voel me opgewonden tijdens de seks, maar mijn lichaam werkt niet mee” 
  • “Soms lukt seks wel en op andere momenten helemaal niet. Ik zie er geen rode draad in” 
  • “Ik heb het gevoel dat ik altijd seks wil en kan hebben, is dat normaal?!” 
  • "Ik vind intimiteit belangrijk, maar ik ga het toch uit de weg."
  • "Ik weet wat ik niet wil, maar ik ben vergeten wat ik wel wil. "

Een gemene deler is vaak dat het buiten onze controle voelt en we niet goed weten wat we er nu mee aan moeten. Tijdens deze workshop creëren we opnieuw goesting. Een openheid en nieuwsgierigheid om te ontdekken wat seks voor jou kan zijn en vooral: waar jij op dit moment zin in hebt.

WAT KAN IK INHOUDELIJK VERWACHTEN?


Het is een praktische workshop waarbij je buitengaat met nieuwe tools, helderheid, vertrouwen en vooral een gevoel van ‘I got this’.


We geven je informatie over wat seksueel trauma met je doet, hoe het je seksleven beïnvloedt en hoe we ermee aan de slag kunnen. We nemen je mee in de verklaring én in de oplossing.


Het zal duidelijk worden hoe seksueel verlangen nu echt werkt en hoe je met dit dynamische gegeven steeds weer aan de slag kan gaan, wanneer je dat nodig vindt.


Samen maken we ook tijd voor lichaamswerk. We zetten naast een duidelijk kader en heldere informatie graag in op wetenschappelijk onderbouwde lichaamsgerichte oefeningen. Deze oefeningen helpen om jezelf te aarden, te herontdekken én in verbinding te gaan. Deze oefeningen gebeuren in een veilige context, op jouw tempo. Ze zijn zonder naaktheid of seksuele componenten, maar gemaakt om in verbinding te gaan met je eigen lichaam en wat het nodig heeft.


Je verlaat de workshop met een gevoel van toekomstperspectief, een bundel aan handige tools en vooral een nieuwe connectie met wat seks en intimiteit kan betekenen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? 

1 juni: (Figur, Antwerpen) van 11u tot 18u

8 juni: (The Household Practice, Gent) van 10u tot 17u


Water, thee, koffie en snacks worden voorzien. ’s middags zorgen we voor een warme tas soep. Uitgebreide lunch is zelf te voorzien.


Begeleiders:

Powerduo Michelle Hufkens (intimichi) en Ayke Gubbels, het True & Through team.


Kostprijs: 150 euro

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje!