Voor je organisatie

Services

Social Intelligence is simpelweg een mooie term voor 'traumasensitief werken': een must have skill in onze huidige maatschappij.


De onderstaande vormingen geven concrete en praktische tools om een veilige en traumasensitieve omgeving te bieden aan cliënten zonder over je eigen grenzen te gaan.


De vormingen zijn geschikt voor iedereen die met mensen werkt:  hulpverleners, jeugdwerkers, medische beroepen, ...

Elke vorming is maatwerk en wordt afgestemd op jouw vraag!

VORMING: TRAUMASENSITIEF WERKEN


Het verwerken van trauma is een proces van vaak jaren. Vele cliënten weten er niet direct woorden aan te geven, maar als eerstelijnswerker, klinkt onderstaande omschrijving vast bekend:


Je komt vaak in aanraking met heftige emoties van cliënten, mensen die moeilijk bereikbaar voelen of zich apatisch gedragen of heftige dingen meemaakten. Jij wil hen een veilige context bieden om op een aangename en efficiënte manier je werk te kunnen doen. 


In deze vorming krijg je direct inzetbare tools aangeleerd om trauma te herkennen en bespreekbaar te maken. We zetten in op skills om je grenzen te communiceren en een traumasensitieve aanpak te kunnen garanderen.

VORMING: (SEKSUEEL) GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG


58% van alle vrouwen en 1 op 6 mannen komt in aanraking met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het is een thema waar we steeds vaker over horen en zonder twijfel mee in aanraking komen.


Hoe vang je dat best op in je organisatie? Is er een gepaste manier van om te gaan met slachtoffers of daders? Hoe maak je het thema bespreekbaar onder je cliënten? Hoe werk je aan een safe space policy?


Deze vorming geeft jou expertise over het thema. Je sluit de vorming af met direct inzetbare tools, een zelfzeker gevoel en een plan van aanpak.


Er wordt steeds gestart vanuit jullie vraag - indien er specifieke vragen of noden zijn, nemen we die als belangrijkste focus.