Dahlia project

DAHLIA PROJECT

SEX IS NOT A PRIVELEGE

EARLY BIRD: €2499

Boek voor juli 2023 en krijg 250 euro korting!

TRAUMASENSITIEF JAARTRAJECT

Wij willen samen met jou je seksualiteit herontdekken, de schoonheid ervan, de speelsheid, haar kwetsbaarheid. Het zijn woorden die we met groot aanzien uitspreken en die we spijtig genoeg zelden in dezelfde zin plaatsen als ‘seksueel trauma’. Vrouwen die geraakt zijn in hun seksualiteit, worden maatschappelijk vaak ontdaan van hun sensualiteit.


Wie slachtoffer is geweest, kan geen seks meer willen. Wie slachtoffer is geweest, verliest haar lust. We praten er niet over. Alsof het een taboe wordt. In het verwerkingsproces, komt seks vaak pas op de laatste plaats, alsof het een bijkomstigheid is.

Liefde en schoonheid: Jouw seksleven is veranderd, dat weten we zeker. Wanneer we iets meemaken dat ons tot het diepste raakt, brengt het verandering. Laat ons je wel geruststellen, je seks is niet stuk. Jouw lichaam is een map die je mag herontdekken: wat zijn de plaatsen waar je graag naartoe gaat en wie neem je mee? Wat brengt genot en waar staan er hoge muren rond?


We zien vaak dat vrouwen die seksueel trauma meemaken, worstelen met hun seksuele identiteit. Misschien duik je in een zee van seks, misschien vind je het lastig om aangeraakt te worden. Misschien kan je jezelf niet aanraken of aanzien, misschien mag die ene andere dat wel. Misschien mag je partner niet meer dichtbij, misschien voelt het soms goed en dan weer niet, misschien merk je nieuwe interesses, misschien voelt het alsof er geen seks meer bestaat. Wat je voor je trauma fijn vond, voelt nu heel anders 

In het traject leer je ontdekken wat wél werkt, wat fijn voelt, zodat jij je script kan herschrijven. Dat doen we niet met oordeel, maar met liefde. Want de schoonheid verdwijnt niet, ze heeft enkel een andere vorm. We voorzien ook tools om je zenuwstelsel diepgaand zelf te reguleren en meer innerlijke rust te ervaren.

Waardigheid en toewijding: Woorden die soms een negatieve bijklank hebben, maar die staan als een huis. Waardigheid vind je door jezelf te accepteren, in je totaliteit. Jouw Waarden te (er)kennen. Seksuele gezondheid en tevredenheid zijn als een pilaar van ons welzijn waar elke vrouw recht op heeft. Het is geen luxe.


In dit traject nemen we de tijd om dit te onderzoeken en gaan we als het ware samen op reis. We kiezen ervoor om een jaar lang aandacht te besteden aan onszelf en onze seksuele beleving. Dat betekent dat we ruimte maken voorzowel hoofd als lijf.

Wat kan ik inhoudelijk verwachten?


We geven je informatie over wat seksueel trauma met je doet, hoe het je seksleven beïnvloedt en hoe we ermee aan de slag kunnen.We nemen je mee in de verklaring én in de oplossing.


Samen maken we tijd voor lichaamswerk: veilige oefeningen die jou helpen je seksleven te herontdekken. Deze oefeningen gebeuren in een veilige context, op jouw tempo. Ze zijn strikt zonder naaktheid of seksuele componenten, maar gemaakt om in verbinding te gaan met je eigen lichaam en wat het nodig heeft.


Aan welk format kan ik me verwachten?


We kiezen ervoor het traject te delen met een groep vrouwen. Als groep ondersteunen en versterken we elkaar. De kracht van vrouw-zijn is hierbij zo’n mooi element.


Alle sessies zijn daarnaast praktijkgericht: we leren jou zonder veel gedoe terug in touch te komen met jezelf en je seksualiteit, zodat intimiteit en seks weer een onderdeel van je leven mag zijn op een voor jou vervullende manier.

Grootte groep: We vormen een groep van maximum 15 vrouwen.


Kostprijs: 2750 euro
Earlybird tarief tot en met juli 2023:

2499 euro

Samenkomsten:
We kiezen ervoor maandelijks samen te komen. Dit zaldeels online doorgaan en deels in real life-momenten.


Begeleiders: TnT: True and Through

The powerduo Michelle Hufkens and Ayke Gubbels

TE RESERVEREN DATA

LIVE samenkomsten: 11u – 16u
Locatie: Ruimte Citadel, Gent


  • 10 september
  • 10 december
  • 10 maart
  • 9 juni


ONLINE samenkomen: 19u30 – 21u30


  • 12 oktober
  • 16 november
  • 18 januari
  • 15 februari
  • 18 april
  • 16 mei


SCHRIJF JE HIER IN!

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje!